Ahoj, mám problém. V květnu jsem koupil letenky Norimberk - Crotone na 17.8.2019 asi za 20 Euro s tím, že letenky Crotone - Norimberk na 31.8. koupím, až jejich cena klesne. Bohužel cena do dnešního dne neklesla za celou dobu pod 150 Euro, aktuálně se letenky nabízí cca za 250 Euro a už je asi beznadějný, že by nějak výrazně klesly. Máme na tenhle termín (17-31.8.) dovolenou a potřeboval bych někam do Evropy k moři.Koupím klidně dva dny před odletem, jen potřebuju něco koupit. Má někdo zkušenosti s koupí last minute letenek, případně celých last minute zájezdů? Poradí někdo kde se dá něco koupit, případně kdy je nejlepší koupit (odlet ideálně Norimberk nebo Praha, případně Mnichov)? Moc díky za tipy a rady!! .

Letenky last minute letenky/zájezdy - tipy

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

42 reakcí

Ahoj všem. Kde v roce 2025 hledáte last minute zájezdy?

Odlet klidně i zítra...

0 Citovat

🤗 https://www.cestujlevne.com/zaje...ast-minute

Ještě se vyplatí zkontrolovat podle destinace třeba Coral Travel nebo Rainbow. Ty zatím nemáme napojené.

0 Citovat

Já na cestujlevne :D a trochu tedy taky na ltur.de - i když se mi zdá, že ty ceny už nejsou tak zajímavé - tedy rozdíl ceny mezi odlety z CZ nebo DE. 

1 Citovat

Na CL je hodně omezený filtr a poměrně malý počet..

a také po kliknutí se objeví - viz foto. 

snimek-obrazovky-2025-08-05-093305.jpg

2 Citovat

Omezený filtr v čem přesně?  Máš na mysli: lehátka, pláž, tobogány, sauna, doprovodný program atd.?

Na tyhle filtry bych nespoléhal ani přímo na webech CK. Záleží, co ti tam kdo vyplní při nahrávání hotelu do databáze a ty se tak jednoduše připravuješ o výběr toho nejlepšího. Ale budu rád, pokud řekneš co vyhledáváš konkrétně, můžeme doplnit / rozšířit.

Neplatné nabídky jsou častý problém v sezóně u LM, kdy máš logicky pár míst a během dne se zájezd dokáže x-krát vyprodat. Tomu se nevyhneš ani na webu CK, třeba teď jsem zkusil u Fischera Gran Canarii co inzerují na hlavní straně a po prokliku taky nic nemají v nabídce.

0 Citovat

Využiji toto téma, ať nezakládám další...

Mám vyhlédnutý týdenní zájezd do Bahrajnu, termínově od poloviny listopadu do poloviny prosince, hotel Solymar, začátkem roku se tu pohybovaly LM zájezdy do stejného hotelu za 10-14 tisíc/os.

Vzhledem k tomu, že jsem zájezdy nikdy nevyužíval, tak se zeptám, nemá náhodou někdo vyhlídnuto, jak se to pohybovalo minulý rok ve zmíněných termínech (teď to je za 26-30k/os)? A možná celkově dotaz jak funguje naceňování zájezdů? Na začátku to přestřelí a pak to klesá nebo spíše kalkulují s nějakou očekávanou cenu, za kterou to prodají a pak dle poptávky v čase mění nahoru či dolů?

0 Citovat

Tohle je slušná alchymie. Obecně to nejdřív jde slušně dolů, ale pak se to zastaví a ceny naopak zase začnou jít nahoru. Asi kalkulují s tím, že ten kdo chce letět last minute, tak nemá moc času a musí letět v konkrétní termín. U zájezdů mi to vždy vycházelo na nejlepší cenu cca týden před odletem. Ale zase záleží na cestovce.

2 Citovat

Z mých slabých zkušeností z tohoto typu cest bych řekla, že nejdřív napálí cenu do nesmyslu, doprovázené marketingovými tahy - first minute a dítě zdarma (které vůbec není zdarma), pak nastupují média a zprávy v únoru typu "kdo chce letos ještě k moři, měl by si pospíšit...:D", takže nějaké ty kapacity se takto prodají a pak, jak říká floodland cca týden dva před odletem má smysl se po tom začít koukat a koupit, když to vyhovuje. Letos bych řekla, že se projevil nástup velkých cestovek, například duben-květen byly ty LM opravdu za facku. Ale nepasuji se do role odborníka. 

5 Citovat

Překvapivě byly letos zájezdy opravdu hodně levné i ve druhé polovině června a dokonce i v červenci (nejlepší nákup tak 3-5 dnů před odletem - typicky Exim, Fischer, Cedok). Přijde mi, že od druhé poloviny července a v srpnu už tyhle super nabídky nejsou (asi to souvisí i s prázdninami v Německu, Holandsku atd., mají je po různě silných regionech posunuté) a taky s prázdinami v Itálii (kde Italové nejezdí jen do Itálie, ale prostě jezdí kamkoli hlavně v srpnu). Čekám, že od září (spíš už od posledního týdne v srpnu) zase bude spousta nabídek za opravdu super ceny i do skvělých hotelů. Taky potvrzuji to, co někdo píše výše, že už mi přijde, že se moc nevyplatí lítat z Německa / Rakouska (pokud bydlíte poblíž českých letišť), ale občas se vyplatí objednat zájezd z německé cestovky / vyhledávače, ale s odletem třeba z Prahy. Pak jsou specifika odletů občas z Ostravy, Pardubic a Českých Budějovic, kde ty ceny dokážou být sem tam extrémně nízké. Za mě je závěr, že s českými cestovkami vybirám tak 3-5 dnů před odletem, s německým tak 7-14 dnů předem (teda Čedok, Fischer ani Exim už dávnou nejsou "české", ale pořád je tak beru a taky se na našem trhu cenově chovají trochu jinak než třeba jejich mateřské / sesterské společnosti jinde, tím myslím cenové chování - k chování ohledně třeba rizika změny hotelu v destinaci po příletu se neumím moc vyjádřit, ale tak nějak mám pořád pocit, že objednávky z "ekonomicky silných zemí" mají asi přednost při overbooking a je to i logické, že si cestovka / hotel nechce zkazit pověst na větším trhu a radši riskuje na menším. 

3 Citovat

Souhlasím docela, celý červen a půlku července jsem sledoval, jak to vypadá — ceny byly v pohodě. Teď chci letět 6., 7. nebo 8. srpna a žádné normální ceny nejsou. To, co v červnu stálo 12 tisíc (fakt jsem viděl nějaký Egypt all inclusive u pláže, 4 hvězdy), je teď za 20 a víc. Smutné. Asi si vezmu kufr a pojedu se poptat na letiště na nějaký last sekund dokonce. 😁

2 Citovat

Jak to několik týdnů sleduju, byly opravdu super ceny od června do začátku července, pak se zdražilo, možná je i to tím počasím u nás, že nakonec lidi vyrazí k moři, i když původně nechtěli. Čekám lepší výběr a ceny zase koncem srpna/ začátek září, ale třeba to co jsem měla vytipovano koncem srpna, tak už je něco pryč 🤔 vyčkávám, bohužel jsem omezena termínem a budu spoléhat na CK 🫣

1 Citovat

Letos byly ty ceny last minute až abnormálně nízké. Zvlášt u Řecka jsem nechápal, kam ty ceny až spadly. 

0 Citovat

Souvisí to s prázdninami a vyprodaností, jak se bud blížit září, zase to spadne. A také je už dost online influencerů, co posílají lidem tipy. Ono teď stejně není o co stát, na jihu a v Africe je jako v pekle. 

Chce to hledat cca týden předem a po půlnoci, poté co algoritmus nastaví nové ceny. A když najdeš něco zajímavého, tak po tom hned skočit.

1 Citovat

Díky všem za reakce a postřehy, já osobně to směřuji až na listopad/prosinec a předběžně destinace Bahrajn/Katar/Kapverdy, tak to budu sledovat a uvidím, zdali se nějaký LM objeví

0 Citovat

Poslední tři týdny před Vánocemi bývají levné zájezdy právě z Německa - Němci už v tu dobu moc necestují, podobné je to pak první týden v lednu. 

Pak se dají občas chytit levné zájezdy s letem přes Štědrý den a přímo přes Silvestra, kdy prostě většina lidí nechce ten večer/noc sedět v letadle (a pokud cestovka nacení letenku třeba z Karibiku za zpátečku v takový moment třeba na 199 nebo 299 EUR (někdy ji prodává za tu cenu i samostatně), tak celá cena zájezdu hodně spadne - ceny zájezdů jsou právě hodně závislé na vysokých cenách letenek v některých obdobích. Takže začátkem prosince máš slušné šance na dobrou cenu kamkoli, pokud máš flexibilitu ve výběru víc destinací a nevážeš se na konkrétní hotel a tím se přizpůsobíš. 

2 Citovat

Já čekám vždy poslední týden v listopadu a první 2 týdny v prosinci na last-minute. Minulý rok Vietnam Phu Quc se snídaní přímým letem za 17 000,- Kč.

3 Citovat

Ja tohle planuju na presrok v červnu, decka žadoní zkusit all-in, asi doma nedostavaji najist😁…..kdyby jste mel nekdo typy na konkretni hotel, 4*, na co koukat. Destinace je asi jedno😁, kdyz se budeme valet na plazi, hezke more, snorchl je plus.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Ja tohle planuju na presrok v červnu, decka žadoní zkusit all-in, asi doma nedostavaji najist😁…..kdyby jste mel nekdo typy na konkretni hotel, 4*, na co koukat. Destinace je asi jedno😁, kdyz se budeme valet na plazi, hezke more, snorchl je plus.

Jaz Fanara Resort, kousek od národního parku kde je supr šnorchlování.

0
42 reakcí